החיתוכיות הכי טעימות \\ במטבח של מירי

חיה ספיר No Comments on החיתוכיות הכי טעימות \\ במטבח של מירי

המתכונים בתוכנית "במטבח של מירי" בהגשת שף קונדיטור מירי זורגר, הוקדשו למנחמים הכי טעימים בחורף החיתוכיות – עוגות שנחתכות לקוביות לנשנוש מנחם מלא פחמימה ללילו החורף הקרירים

מושלם! | העוגה המדוברת צילום: סטודיו דן לב
17:38
26.04.24
אבי יעקב No Comments on בחזור הביתה: השר בן גביר נפצע בהתהפכות רכבו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

האזינו לתוכנית>>>

עוגת נס קפה

מצרכים לבצק

4 כוסות קמח

2 כפות סוכר

חצי כוס מים

4 חלמונים

25 גר' שמרים

300 גר' מרגרינה

2 סוכר וניל

מלית

4 חלבונים

2 כפות גדושות קפה נמס

1 1/4 כוסות סוכר

אופן ההכנה

הכיני בצק וחתכי ל4 

הכיני מלית

הקציפי חלבונים וסוכר והוסיפי קפה לקצף רך ויציב

הרכבת העוגה

רדדי עלים והניחי בצק מלית בצק סיימי בבצק

אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 40 ד' או עד להשחמה


עוגת לוזים

מצרכים

לבצק

2 1/2 כוסות קמח

1 1/2 כוסות סוכר

1 כפית אבקת אפיה

200 גר' מרגרינה לאפיה

2 ביצים

1/3 כוס יין

200 גר' אגוזי לוז טחונים

 שכבת השוקולד האפוי

200 גר' שוקולד מריר

250 גר' מרגרינה

2 כפות קפה נמס

7 ביצים מופרדות

1 כוס סוכר

2 כפות קמח

1 כפית אבקת אפיה

קרם  מוקה

100 גר' אבקת סוכר

2 ביצים שלמות

2 כפיות קפה נמס

1 סוכר וניל

200 גר' מרגרינה

4 כפות מחית נוגט

3 כפות ליקר קפה

אופן ההכנה

הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל  רדדי ושטחי על תבנית מרופדת בניר אפיה ואפי כ 20 ד' או עד להשחמה קלה

הכיני את שכבת השוקולד האפוי

המיסי בסיר על אש נמוכה שוקולד ומרגרינה הוסיפי את הקפה נמס וערבבי צנני מעט והוסיפי אל השוקולד את החלמונים הקמח והאבקת אפיה

בקערת המקסר הקציפי חלבונים וסוכר לקצף יציב 

אחדי את 2 המסות בתנועות קיפול הניחי מעל הבצק האפוי ואפי 20 ד נוספות

צנני 

הכנת הקרם מוקה

במעבד מזון שימי את כל המצרכים ועבדי לקרם חלק

טעמי ותקני תיבול

כשהעוגה קרה יש למרוח את הקרם

להניח את העוגה ללילה במקרר ולחתוך לגודל הרצוי


דובוש

מצרכים

לעלים

5 ביצים מופרדות

5 כפות סוכר

4 כפות שמן

4 כפות מים

4 כפות קמח

לקרם קפה

2 מיכלי קצפת צמחית

1/2 כוס קפה מוכן מ2 כפיות קפה מגורען בטמפרטורת החדר

1/3 כוס ליקר קפה

לתוספת קרנצית

1 כוס פקאן סיני גרוס גס

לציפוי

150 גר' שוקולד

1 מיכל קצפת צמחית

3 כפות ליקר קפה

אופן ההכנה

תחילה מכינים את העלים

מקציפים חלבון וסוכר לקצף יציב

בכלי נפרד טורפים חלמונים מים ושמן

מאחדים מסות ולבסוף מוסיפים את הקמח

משטחים על תבנית מרופדת בניר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות עד להשחמה

מכינים כך עלה נוסף ומניחים בצד

הכנת הקרם

מקציפים את המצרכים לקצף יציב

ומכינים את קרם הציפוי

ממיסים שוקולד וקצפת לקרם חלק

מוסיפים ליקר ומניחים בצד

הרכבת העוגה

חותכים כל ביסקוויט ל2 חלקים שווים

מעל בסיס ביסקוויט מורחים שליש מהקרם ומניחים מעל ביסקוויט נוסף ושוב קרם ושוב ביסקוויט

מסיימים בביסקוויט

מעל שופכים את הציפוי של השוקולד ומפזרים בצורה שווה את הפקאנים המסוכרים


משולשי אגוזים

מצרכים

1 כוס קמח

1 כפית א אפיה

70 גר' סוכר

1 סוכר וניל

150 גר' מרגרינה

1 ביצה

מלית

100 גר' מרגרינה

100 גר' סוכר

1 סוכר וניל

2 כפות מים

200 גר' אגוזים

ריבה למריחה על העלה

אופן ההכנה

 כינים בצק מהמצרכים הנ"ל ומניחים למנוחה לחצי שעה

מכינים את המלית

בסיר מביאים לרתיחה מרגרינה סוכר סוכר וניל ומים

מוסיפים אגוזים ומרתיחים שוב תוך כדי ערבוב

הרכבת העוגה

מוציאים את הבצק מהמקרר מרדדים ומרפדים את התבנית

שופכים מעל את מסת האגוזים ומישרים

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 30 ד' או עד להשחמה

מצננם כמה שעות 

חותכים למשולשים או מלבנים 

אפשרי לטבול את הקצוות בשוקולד מומס


עוגת גבינה סנדוויץ 

מצרכים

לבצק

2 1/2 כוסות קמח

200 גר' חמאה

2 חלמונים

3 כפות סוכר

2 סוכר וניל

30 גר' שמרים

אופן ההכנה

להכין בצק מהמצרכים הנ"ל למלא בגבינה או תפוחים


פאי פיצוחים

מצרכים

לבצק

300 גר' קמח

200 גר' חמאה

100 גר' אבקת סוכר

1 ביצה

למלית

100 גר' דבש

100 גר' סוכר

100 גר' מרגרינה

3 כוסות פיצוחים ואגוזים

אופן ההכנה

מכינים בצק מהמצרכים הנל ומניחים למנוחה לחצי שעה במקרר

הכנת המלית

בסיר שמים סוכר דבש ומרגרינה ומביאים לרתיחה

מוסיפים את הפירות והאגוזים ומערבבים לכיסוי מושלם

הרכבת המנה

מרדדים את הבצק  ומרפדים תבנית בקוטר 22 

אופים אפיה עוורת עד להשחמה

מעבירים את מסת הפיצוחים  אל התבנית המרופדת ואופים עוד 10 ד' נוספות

מגישים חמים


פאי תפוחים

תבנית שקעים בקוטר 4 ס"מ

קורץ בקוטר 5 ס"מ

מצרכים לבצק

300 גר' קמח

200 גר' חמאה

100 גר' א סוכר

1 ביצים

למלית

4 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות

30 גר' חמאה

2 כפות  סוכר חום

לפירורים

100 גר' קמח

100 גר' חמאה

100 גר' סוכר חום

100 גר' פקאן גרוס

אופן ההכנה

הכנת הבצק

יש להכניס את המצרכים מלבד הביצים למעבד מזון וללוש למסת פירורים 

להוסיף את הביצים ולעבד לקבלת בצק

להוציא את הבצק ולעטוף בניילון נצמד  ולשים במקרר לשעה

הכנת מלית התפוחים

במחבת טפלון עמוקה יש להמיס את החמאה ולהוסיף א"כ את התפוחים

לטגן תוך כדי ערבוב כ 5 ד'

להוסיף את הסוכר חום ולהמשיך לטגן עד להשחמה של התפוחים

הכנת הפירורים לציפוי

את המצרכים יש לשים במעבד מזון וללוש למסת פירורים

לאכסן בקופסא פלסטיק ולהקפיא לשעה לפחות

הרכבת המנה

לרדד את הבצק לקוטר 0.5 ס"מ ולקרוץ עגולים בקוטר  5 ס"מ ולרפד את השקעים של תבנית שקעים בקוטר 4 ס"מ

למלא בתפוחים המקורמלים ולפזר מעל את פירורי השטרויזל

לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה

להגיש בטמפרטורת החדר  בצפוי אבקת סוכר



0 תגובות